Sıkça Sorulan Sorular

Marangozluk atölyelerinden birine katılmak istiyorum. Herhangi bir bilgiye sahip değilim. Başlangıç olarak hangi atölyeye katılmam daha iyi olur?

Atölyemizde katılımcılarımızın ilgi düzeylerine yönelik olarak Marangozluğa Giriş Atölyesi, Marangozluk Atölyesi ve İleri Düzey Marangozluk Atölyesi olmak üzere toplamda üç farklı marangozluk atölyesi planı hazırladık. Marangozluk Atölyesi başlangıç olarak en uygun olanı ve sık tercih edilen bir atölye.

Marangozluğa Giriş Atölyesi, Marangozluk Atölyesi ve İleri Düzey Marangozluk Atölyesi arasında nasıl bir fark var?

Marangozluğa Giriş Atölyesi hafta içi düzenlediğimiz başlangıç düzey zorluk seviyesinde bir günlük bir atölye. Teorik anlatımla birlikte elektriksiz el aletleri ile pratik yaparak ahşap birleşim yöntemlerini uyguladığımız bir numune üretimini kapsıyor.

Marangozluk Atölyesi ise hafta sonu düzenlediğimiz orta düzey zorluk seviyesinde iki günlük bir atölye. Yine aynı şekilde teorik anlatımla birlikte elektriksiz el aletleri ile pratik yaparak ahşap birleşim yöntemlerini uyguluyoruz. Fakat bu sefer numune üretimi yerine dört ürün arasından seçtiğimiz bir ürünü üretiyoruz.

İleri Düzey Marangozluk Atölyesi ise cuma gününden başlayarak hafta sonu düzenlediğimiz ileri düzey zorluk seviyesinde üç günlük bir atölye. Yine benzer bir şekilde teorik anlatımla birlikte elektrikli ve elektriksiz el aletleri ile pratik yaparak ahşap birleşim yöntemlerini uyguladığımız bir ürün üretimini kapsıyor. Fakat bu atölyede ilk gün üretilmesi planlanan ürünlerin parçaları ham keresteden çıkartılıp lamine ediliyor, ve ardından ebatlanarak geçme sistem çalışmaya uygun bir hale getiriliyor.

Tüm bunların yanı sıra atölyenin zorluk seviyesi arttıkça daha fazla konuya değinilip atölyeler daha derinlemesine bir şekilde işleniyor.

Üretmek istediğim bir tasarımım var. Atölyenizi kullanarak kendim için bir şeyler üretebilmem mümkün mü?

Atölyemizi kullanarak kendi üretimlerinizi yapabilirsiniz. Bunun için Paylaşımlı Atölye ve Atölye Çalışması olmak üzere iki farklı atölye planı hazırladık. Atölyesi Çalışması aracılığıyla danışman eşliğinde atölyemizin tüm imkan ve makinelerini kullanarak kendi üretimlerinizi yapabilirsiniz. Makine kullanımı kendi içerisinde birtakım tehlike ve riskler bulundurduğundan dolayı büyük ölçekli ve hassas makineler danışman tarafından kullanılabilirken orta ve küçük ölçekli makineleri danışman eşliğinde kullanabilirsiniz. Paylaşımlı Atölye aracılığıyla danışman desteğine ihtiyaç duymadan tezgah, elektriksiz el aletleri, makine kullanım düzeyinize göre orta ve küçük ölçekli elektrikli el aletleri kullanarak yine kendi üretimlerinizi yapabilirsiniz.

Kademeli olarak ilerleyebileceğim uzun soluklu bir marangozluk eğitimi almak istiyorum. Atölye planlarınızı bu yönde nasıl kullanabilirim?

Ahşapla ve el aletleriyle tanışmak açısından sizin için tavsiye edebileceğimiz ilk sırada gelen atölye planımız elbette ki Marangozluk Atölyesi. Marangozluk Atölyesi aracılığıyla hem atölyemizle tanışmış olursunuz hem de kullandığımız ana malzeme olan ahşapla tanışıp elektriksiz el aletlerinin kullanımıyla birlikte ahşabın yapısını ve nasıl işlenmesi gerektiğini de öğrenmiş olursunuz. Sonrasında üretmek istediğiniz bir ürün ya da tasarımı Atölye Çalışması aracılığıyla danışman eşliğinde kendiniz üretip ahşap işleme süreçlerinin çoğunu uygulama fırsatı bulursunuz. Bu çalışmada diğer başlangıç atölyelerinden farklı olarak ahşabın ham keresteden nasıl çıkartılması gerektiğinden, ahşap birleşim yöntemlerine ve son yüzey işlemleriyle nasıl bitirilmesi gerektiğine kadar pek çok işlem ve süreci öğrenirsiniz. Birkaç ürün üretip biraz tecrübe edindikten sonra elektrikli el aletleri ve makineler konusunda iş güvenliği ve doğru kullanım tekniklerini öğrenmek için Marangoz Makine ve Elektrikli El Aletleri atölyesine katılabilirsiniz. Bu atölye sayesinde güvenli bir şekilde kendi projenizi yönetip makine ve elektrikli el aletleri ile doğru teknik ve yöntemde uygulamalar yapabilirsiniz.